Home.Praktijk.Specialisaties.Beweegstudio.

Pastorielaan 4 G, 9244 CA, Beetsterzwaag                    info@fysiotherapiebeetsterzwaag .nl                     0512 382 383

  Fysiotherapie, manuele therapie, dry needling                                     Beweegstudio

Pilates

                                    Dry Needling

 

 

Nieuw  in onze praktijk is de mogelijkheid om behandeld te worden met Dry Needling. Met deze techniek prik je met een zeer dunne naald in myofasciale triggerpoints. Deze triggerpoints ontstaan door een disbalans in het lichaam.

Een triggerpoint is een zeer pijnlijke plek in een dwarsgestreepte spier. In de spier is een strakke streng waarneembaar, waarin een plaatselijke verdikking zit, ongeveer ter grootte van een tarwekorrel. Deze plek is pijnlijk bij druk en kan, een voor iedere spier specifiek omschreven, uitstralingspijn doen ontstaan.

 

Een myofasciaal triggerpoint veroorzaakt een veranderde spierfunctie (spierkrachtafname, spierverkorting etc.) en vegetatieve reacties zoals toename van zweten, rillerig zijn, duizelig/licht in het hoofd, wazig zien en/of koude handen, kiespijn en pijnlijke oog- en oorsymptomen.

 

Een triggerpoint kan ontstaan door een acute verkeerde beweging of ongeluk, maar ook door chronische overbelasting. Meestal is er een combinatie van factoren. Stress, slechte voeding en vermoeidheid hebben invloed op het ontstaan van triggerpoints.

 

Bij dry needling wordt gebruik gemaakt van acupunctuurnaalden, echter Dry Needling is geen acupunctuur. Dry Needling is volgens de wet BIG art.36 geen voorbehouden behandeling. Het is in Nederland voor fysiotherapeuten toegestaan deze vorm van behandeling toe te passen, mits je een relevante vervolgopleiding

hebt gevolgd.

Erkende opleiding: www.myofascialepijn.nl

                                                                 

Margo Zoetendal                                                                           Vorige pagina                                    

Margo Zoetendal