Sluiting Fysiotherapie Beetsterzwaag

Beste allemaal,

Met heel veel spijt informeren wij u over de aankomende sluiting van Fysiotherapie Beetsterzwaag per 1 augustus. Het was voor ons een moeilijke beslissing, maar wij hebben dit besluit helaas door economische redenen moeten nemen.

We willen benadrukken hoezeer we de jaren van vertrouwen en samenwerking hebben gewaardeerd. U te kunnen helpen met uw klachten was altijd ons belangrijkste doel. We zijn blij dat we hebben kunnen bijdragen aan uw welzijn en herstel.

Indien u vragen heeft of wanneer we u ergens bij kunnen helpen, neem dan gerust contact met ons op. Ons team in Beetsterzwaag staat tot 1 augustus nog voor u klaar.

Vanaf 1 augustus bent u van harte welkom op de praktijk in Gorredijk die gevestigd is aan de Stationsweg 24A. Het telefoonnummer is (0513) 462 862.

Met vriendelijke groet,

Namens team Fysiotherapie Beetsterzwaag

Jeroen Schadron

Natuurlijk! Fysiotherapie Beetsterzwaag.

Afspraak maken? Bel gerust

0512 - 382 383 Maak afspraak

Fysiotherapie

Binnen onze praktijk bieden wij de mogelijkheid om vanuit een aantal verschillende invalshoeken te werken aan een oplossing. Juist vanwege het unieke karakter van ieder mens en iedere klacht biedt hiernaast genoemde mogelijkheden betreffende een doelgerichte en effectieve aanpak.

Onze medewerkers zijn deskundig en door ieders specialisaties, kunnen wij instaan voor kwaliteit en doelmatigheid.

Onze behandelingen:

Long Fysiotherapie

Handtherapie

Bij Fysiotherapie Beetsterzwaag richt Nienke zich op klachten aan de handen en polsen. Een klacht aan de hand of pols kan veel beperkingen of pijn geven.

Duimbasis artrose (cmc1 artrose).

Een zeurende pijn in de hand, aan de basis van de duim of juist in de duimmuis? Moeite met bijvoorbeeld schrijven, een pot open maken of een sleutel omdraaien? Ook voor deze klachten kunt u terecht bij fysiotherapie Beetsterzwaag. Samen met u kunnen we kijken of wij iets voor u kunnen betekenen!

Meestal zijn we ons er niet van bewust, maar de duim is het meest gebruikte onderdeel in de hand. Slijtage aan het duimgewricht is daarom een van de meest voorkomende vormen van artrose aan de hand.

Duimbasis artrose, wordt ook wel duimbasis slijtage genoemd, of de zogenoemde “huisvrouwen duim”. Een aandoening die vaak bij vrouwen voorkomt, maar ook bij mannen voor kan komen. De oorzaak van deze vorm van artrose is meestal onbekend. Wel kunnen hypermobiliteit aan dit gewricht en eerdere verwondingen aan dit gewricht de kans op het ontstaan van duimbasis artrose op jongere leeftijd vergroten.

Artrose in de duim zit met name aan het duimbasis gewricht. Dit gewricht wordt gevormd door het eerste middenhandsbotje, het zogenaamde metacarpale 1, dit is een zadelvormig gewricht en een klein botje van de handwortel, het os trapezium. Deze speciale vorm van het gewricht zorgt voor een grote bewegingsvrijheid, waardoor het duimbasis gewricht niet heel stabiel is. Als dan de bandjes rondom dit gewricht slapper worden, past het gewricht niet meer mooi en kan slijtage optreden.

Het meest voorkomende symptoom van duimbasisartrose is een zeurende pijn aan de basis van de duim. Meestal in de duimmuis, maar soms ook aan de zijde van de handrug. Vaak verergert de pijn bij het maken van knijpbewegingen. Zoals bij het omdraaien van de sleutel of deurknop, een pot open maken of schrijven. Bij het erger worden van de artrose kan de duim een afwijkende stand aan gaan nemen.

Artrose aan het duimbasis gewricht kan op verschillende manieren behandeld worden. Milde artrose kan vaak zonder operatie behandeld worden. Hierbij is het goed te weten dat de behandeling zonder operatie zich met name richt op het onder controle krijgen van de pijn. De fysiotherapeutische behandeling is daarom vooral gericht op pijnvermindering en het sterker maken van de spieren rondom de duim. Het doel is dat iemand de duim weer kan gebruiken met minder pijn. Dit kan door middel van uitleg, adviezen, brace, tape en/of oefentherapie. Ook kan er geadviseerd worden over hulpmiddelen. Als de pijn teveel wordt kan de arts kijken wat er verder mogelijk is, zoals medicatie, injectie of een operatie.

Fysiotherapie na een polsbreuk

Gevallen tijdens het schaatsen? Of door de gladheid? Het mooie vriesweer heeft in Nederland voor veel breuken gezorgd, met name in polsen. Maar natuurlijk kan het ook op andere momenten gebeuren dat de pols breekt. Waarschijnlijk heeft u gips gekregen of bent u geopereerd aan de pols.

Bij fysiotherapie Beetsterzwaag kunnen wij er samen met u aan werken om de pols weer beter te laten bewegen, kracht terug te krijgen en de pols weer te gebruiken bij dagelijkse activiteiten en/of werk. Dit kan na de gipsperiode of na de operatie. Maar ook tijdens de gipsperiode kunnen wij al kijken wat voor (voorzichtige) oefeningen u kunt doen om de rest van de arm en het lichaam niet te stijf of te zwak te laten worden. De fysiotherapeutische behandeling van een polsbreuk hangt af van de ernst van de breuk en hoe deze behandeld is.

De revalidatie na een polsbreuk is met name gericht op:

  • Het verminderen van pijn
  • Het vergroten van de beweeglijkheid / verminderen van stijfheid
  • Het sterker maken van de spieren in de arm en hand
  • Het verbeteren van de stabiliteit in de pols
  • Het oppakken van dagelijkse activiteiten, werk en sport

Ook voor deze klachten bent u altijd welkom bij fysiotherapie Beetsterzwaag en kunnen we kijken of wij wat voor u kunnen betekenen!

Afspraak maken

Wij staan garant voor:

© 2024 Fysiotherapie Beetsterzwaag

Website door: Proniek