Natuurlijk! Fysiotherapie Beetsterzwaag.

Afspraak maken? Bel gerust

0512 - 382 383 Maak afspraak

Fysiotherapie

Binnen onze praktijk bieden wij de mogelijkheid om vanuit een aantal verschillende invalshoeken te werken aan een oplossing. Juist vanwege het unieke karakter van ieder mens en iedere klacht biedt hiernaast genoemde mogelijkheden betreffende een doelgerichte en effectieve aanpak.

Onze medewerkers zijn deskundig en door ieders specialisaties, kunnen wij instaan voor kwaliteit en doelmatigheid.

Onze behandelingen:

Algemene Fysiotherapie

Kaak, Hals Fysiotherapie

Temporomandibulaire disfunctie is een verzamelnaam voor stoornissen van het kauwstelsel. Het kauwstelsel bestaat onder andere uit kauwspieren, het kaakgewricht en het gebit. Deze stoornissen kunnen pijn veroorzaken in en rond het kaakgewricht en kunnen hoofdpijn en uitstralende pijn in en rond het oor geven.

Daarnaast kan er een knappend geluid in het kaakgewricht optreden. Soms met als gevolg dat de mond niet ver genoeg open gaat of niet goed gesloten kan worden. Factoren die bijdragen aan het ontstaan van kaakklachten zijn overmatig, of verkeerd gebruik van de kaken. Ook kan stress een rol spelen. Denk maar aan doorbijten of je verbijten in moeilijke situaties.

Het kaakgewricht wordt omgeven door kapsel en banden en meerdere spieren die de kaak laten bewegen. Als er iets mis is met een onderdeel van het kauwstelsel kan dit klachten veroorzaken, zelfs hoofdpijn, oorpijn, nekpijn en kiespijn.

Wat is er aan te doen?

  • adviezen voor een juist gebruik van het kauwstelsel;
  • het afleren van bepaalde gewoontes die leiden tot overbelasting;
  • aanleren van massage ter ontspanning van de kauwspieren;
  • oefeningen ter verbetering van de functie van het kauwstelsel;
  • ontspanningsoefeningen.

Van belang is een goed contact tussen de verwijzer; huisarts, tandarts en/of kaakspecialist, om een zo adequaat mogelijke behandeling te kunnen geven.

Afspraak maken

Wij staan garant voor:

© 2022 Fysiotherapie Beetsterzwaag

Website door: Proniek